Spontanansökan till Social and Economic Impact

Vill du vara med och verka för att samhällsviktiga beslut baseras på evidens?
Ramboll genomför uppdrag som formar framtiden inom en rad samhällsviktiga områden, såsom arbetsmarknad, integration, sociala frågor, utbildning, innovation, näringslivsutveckling, digitalisering, energi, samhällsbyggnad och klimat. Vi bistår beslutsfattare med evidensbaserad rådgivning och genomför uppdrag inom analys, utvärdering, design och implementering av policy. Vi arbetar för aktörer som Regeringskansliet och dess utredningar. Vi arbetar för statliga myndigheter som Statskontoret, Arbetsförmedlingen, Skolverket, Migrationsverket, MUCF, Vinnova, Tillväxtverket och Klimatpolitiska rådet. Och vi arbetar för statliga bolag, regioner, kommuner samt bransch- och intresseorganisationer.

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med nya spännande personer för att stärka vårt team. Du bör ha erfarenhet av och intresse för analys, utvärdering, design och implementering av policy inom de sektorer vi arbetar inom.

Vi lägger stor vikt vid dina individuella egenskaper, men tror att du antagligen är samhällsvetare och har relevant arbetslivserfarenhet, antingen från offentlig sektor, analysavdelning på ett företag eller från en väletablerad konsultfirma.

I din roll som konsult hos oss krävs att du kan anpassa dig efter olika uppdrags karaktär och har en förmåga att identifiera relevanta analysmetoder. Vi ser därför gärna att du är en flexibel och kommunikativ problemlösare med en gedigen verktygslåda med kvalitativa och/eller kvantitativa samhällsvetenskapliga metoder. Det är meriterande med erfarenhet inom projektledning. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av försäljning och har lätt för att skapa och vidareutveckla relationer och nätverk.

Som person:

  • har du ett stort samhällsintresse
  • brinner du för att utveckla dig själv och andra
  • är du generös, flexibel och prestigelös
  • är du välstrukturerad och har en förmåga att prioritera och planera
  • tycker du att det är roligt med utmaningar och problemlösning
  • trivs du med att ta initiativ och arbeta i grupp.

Vi erbjuder
en dynamisk, inspirerande och utvecklingsorienterad konsultmiljö där du får arbeta med ambitiösa kunder och kollegor för att lösa viktiga samhällsutmaningar. Dina kollegor utmärks alla av sitt stora samhällsengagemang och sin höga prestationsnivå, utvecklingsvilja, generositet och prestigelöshet.

Ramboll är ett stiftelseägt bolag, vilket präglar vårt arbete genom en human inställning och vilja att utveckla samhället. Hos oss har alla stort inflytande över sitt eget arbete och tar aktivt del i utvecklingen av verksamheten. Vi tror på tillit, team och innovation och arbetar alla med att utveckla våra koncept och sälja in nya uppdrag.

Förutom Stockholm har vi kontor i Köpenhamn, Århus, Oslo, Helsingfors, Berlin, Hamburg och Bryssel. Det finns därför goda möjligheter till internationellt utbyte och arbete för kunder i Tyskland, Danmark, Norge och Finland eller EU-kommissionen.
 

Bewerbungsfrist 2020-01-31
Arbeitsort Stockholm

Ramboll

Ramboll
Chilehaus C – Burchardstraße 13
20095 Hamburg
Tel:+49 40 302020-0
Fax:+49 40 302020-199

Mail: info@ramboll.de

Unternehmen der Ramboll-Gruppe in Deutschland

Unternehmen der Ramboll-Gruppe in Deutschland

Ramboll GmbH


Ramboll Management Consulting GmbH


Ramboll Holding GmbH


Ramboll Studio Dreiseitl GmbH


Ramboll BBB GmbH


Ramboll CUBE GmbH


Ramboll Environment & Health GmbH